Цял живот може да е само Утре…

Особено, докато сме млади, живеем с илюзията, че краят на живота ни е много далече, че на нас не може да ни се случват неприятни неща, камо ли да сме застрашени от смъртта.

 

В материалния свят, който си изграждаме сами, приоритетите са възможно по-висока сума в банковата сметка, възможно най-висока продуктивност, власт, положение в обществото.

 

За никого не е тайна, че в последните 50-60 години се случват следните неща:

 • Повиши се участието на жени на управленско ниво, което е следствие от желанието ни за еманципация и да покажем, че не сме по-лоши от мъжете. На пръв поглед това изглежда чудесно. Аз самата бях на управленска позиция дълго време.

 

 • От друга страна, се увеличило количеството на мъжете, които остават по бащинство да гледат децата, докато съпругите им се връщат на работа, скоро след раждането.

 

 • Аппове за краткотрайни сексуални запознанства имат страхотен успех сред хората, защото масово приритет вече е мимолетното забавление, без обвързване.

 

 • Ментална настройка, базирана на огромен егоизъм – аз съм си единствено важен и никой друг не за-какво-живеязаслужава да бъде важна част от живота ми – важни са моите цели и мечти; важно е да съм щастлив сам със себе си. Другото са ненужни лигавщини, които ми губят ценното време. Никой няма право да навлиза в личното ми пространство, моите емоции са си моя лична работа. По-добре изобщо да не се замислям, защото само ще си навлека главоболия и ще се разфокусирам от целите си.

 

Мимолетното забавление и описаната по-горе менталната настройка водят до липса на здравословни отношения между мъжа и жената, липса на споделеност, липса на емоционално свързване, изолация.

 

Знам, че живеем в свят, когато всичко е ок, стига хората да са ок с това, което става. Но запитайте се, дали когато скролвате поредния профил в аппа за запознанства, вътрешно не копнеете най-после да срещнете подходящия партнор. Ок ли сте наистина с това положение?

 

Освен материални същества, ние сме много повече от това, което ограниченият рационален физически ум може да си представи. Освен физическо тяло, ние имаме емоции, имаме разум, и имаме душа.

 

Не си забравил, че имаш душа, нали? Дори и да не си религиозен или да вярваш във вишата енергия, знаеш, че имаш душа?

А знаеш ли какви са желанията на тази душа? Знаеш ли копнежите ѝ? Знаеш ли законите, на които се основава функционирането ѝ?

 

Ето няколко неща:

 • освен част от материалния свят, ние сме част и от природата, колкото и странно да звучи. Под Природа визирам, освен материалната, която всички виждаме с очите си и Природата на емоциите ни, на разума, Природата на духовните закони, на които принадлежи душата ни.

 

 • мъжът и жената създават заедно цялост, основана на любов, споделеност, уважение. Свързват се в съюз. И не говоря за съюза пред закона, финализиран с подпис на хартийка. А говоря за емоционален и духовен съюз, базиран на отдаденост. От този съюз могат да се родят деца и да продължи да съществува човешкият род.

 

 • Най-голямата сила е Любовта – към себе си, към другите, към природата, към живота;

 

 • Благодарност за нещата, които имаме – здраве; близки хора; имаме възможност да правим неща, които обичаме; имаме работа; живи сме;

 

 • Смисъл на съществуването ни. Не просто смисъл, чрез който единствено да мислим как да облаготелстваме себе си. А Смисъл, който води до синергия – от трудът си се облагодетелствам, но допринасям освен за себе си, и за околните.

 

Когато не се подчиняваме на прородните закони се случват неща, които вредят на здравето и съществуването ни.

 

Виж повече как мога да помогна индивидуално.

 

къде-грешаСтраните от т.нар. развит свят застаряват и много от тях имат негативен прираст. Причини за това са:

 • нежелание да имат деца, понеже са се отдали на кариера и работа;

 

 • повишаване на броя на жени и мъже, които имат репродуктвни проблеми;

 

 • повишаване на броя спонтанни аборти и умишлени такива, в сравнение с преди 50 години;

 

 • ежедневно се повишава броя хора, които стават зависими от наркотици, алкохол. Отново развитите страни, основна причина е, че по-високата продуктивност изисква използването на различни стимуланти, за да се постигне;

 

 • ежедневно се повишава броя на хора, които прибягват към антидепресанти, за да подтискат емоционалната си болка;

 

Точката за абортите е любопитна, понеже живеем в технологичен свят, където за медицината има много повече възможности в сравнение с миналото. Защо така се случва тогава?

 

Случва се понеже:

 • ролите на мъжа и жената вече се обръщат – подтиснати мъже, които не могат да проявят мъжката си функция – буквално и преносно. Жените пък, заслепени да изпълняват мъжките функции, постигат дисбаланс, който им пречи да изпълнят женскта си функция – буквално и преносно.

 

 • Игнорираме копнежът си за любов, споделеност и отдаденост;

 

 • Отблъскваме всячески възможността за свързване с друго човешко същество. Свързвайки половите си органи в секс, който прилича повече на спорт, си мислим, че сме задоволили физиологичната си нужда. А свързването на енергийно и емоционално ниво липсва тотално;

 

 • Вглъбяваме се в притежанието на материални придобивки, а не обръщаме внимание на глада на душата ни, за изпълнение на Природните закони.

 

Ограничаваме Живота. Не просто режем клона, на който седим, а прерязваме себе си! Разболяваме се! Утоляваме емоционалната болка в различни методи за подтисканети ѝ. Те ни дават мимолетни мигове радост и след това дупката е още по-дълбока.

 

заедно-завинагиЗавършвам с една история за двама влюбени. Тя имала подозрение, че е бременна, а той имал притеснение как ще се обвържат завинаги. Това го плашело безкрайно. След като обсъдили ситуацията, тя през сълзи му казала: „Помни, че утре може да е цял живот“. Той се стреснал при тези думи.

За зла участ, на другия ден, тя разбрала, че наистина е бременна, но не може да роди, защото бременността е проблемна и може да завърши с лош край за живота ѝ.

В този ден, той преживял най-големия си ужас, по време на операцията ѝ, защото се страхувал, че може да загуби, жената, която обича.

И така, тя излязла права, че утре, може да е цял живот.

 

Ani

Какво ще правиш по време на твоето утре?

Какво ще направиш, за да се погрижиш за душата, емоциите и тялото си?

Ще се радвам да ти помогна в това да започнеш да живееш по природните закони. Може да ме потърсиш ТУК или на 0899 865633.

 

Автор: Ани Дойчева

Всички права запазени.

 

Прочети още:

Ние масово не вярваме …

Живеем в (без)Смислен свят.

Leave a Reply