Раждайки се и живеейки, ние не можем без да дишаме – Интегративно дишане®

 

Моделите ни на поведение, които саконструктивни или деструктивни, се отразяват много обикновено първо на дихателните ми модели. Усещането за страх води определен модел на дишане, както и усещането за любов. Когато преминаваме през позитивни или травматични моменти, това се отразява и на моделите ни на дишане. Живеейки ние много често възприемаме нездравословни модели на дишане, които са съпроводени с определени ограничаващи вярвания и поведение, с негативни емоции като страх, гняв, вина. Често загубваме достъп до съкровени части от душата си, заради навичните поведения, които възприемаме като нормални и единствена реалност. Интегративното дишане-баланс.

Интегративното дишане® е подход, който води човек към баланса между дух, душа и тяло. Човек достига до скритите и отхвърлени части на душата си. Опознава себе си в потока на духа, интегрира непознатите части от себе си, става по-осъзнат, емоционално по-здрав и свободен.

Дихателният процес е едно от най-мощните стредства, с които човек може да повлияе на вътрешния си свят, за да го подреди и да живее по-пълноценен живот.

Интегративно дишане обхваща различни подходи в личностовата промяна чрез дишане – Вивейшън, Холотропно дишане, дори някои подходи от Пранаяма. Ползват се също различни техники, с които да се подпомогне трансформативния процес. По този начин дихателният процес е подходящ за различни хора, тъй като предразполага индивидуален подход.

Интегративно дишане

 

Дихателният процес може да помогне за:

  • Справяне с емоционални травми и преработка на ограничаващи вярвания;
  • Балансиране на енергията в тялото и постигане на по-здрав ежедневен дихателен модел;
  • Повишаване осъзнателността на човек;
  • Освобождаване от негативните емоционални модели, които пречат да се живее пълноценно и с радост;
  • Опознаване и интегриране на истинския вътрешен потенциал и сила;
  • Цялостно подобряване на живота и състоянието на емоционално, психическо и духовно ниво.

 

Вдъхновена съм силно от метода Интегративното дишане®, тъй като виждам как той помага за ускоряването на трансформативния процес у тези, които го ползват.

За повече информация и как мога да помогна индивидуално ТУК