1. Какво представлява PSYCH-K® (САЙ-КЕЙ)

 

Наименованието PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) идва от Psychological Key (англ), ключ към психиката. Това е ключ към:

 

  • Освобождаване от излишния стрес, с който се натоварваме ежедневно;САЙ-КЕЙ
  • Освобождаване от ограничаващите вярвания, които ни пречат да живеем пълноценно;
  • Да се докоснем до дълбините на душата си;
  • Да изживеем това, за което реално сме създадени;
  • Да се постигне баланс във взаимоотношения, които създават стрес;

 

В момента живеем във време, когато Човечеството е на прага на еволюционен скок. В това време са ни нужни средстава, които да ни подпомагат в тази огромна крачка. Ако има ключ към израстването и срещането с Духовността, то това е PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ )

Научно е доказано, че нашите вярвания създават невронни пътища в мозъка. Както всяка невронна връзка, тя бива отъпквана всеки път, когато се използва. Тоест, всеки път, когато вярването бъде използвано в реалността на съответния човек. Така връзката става все по-силна и трудна за разрувашане. Така се изграждат навиците. Всеки навик си има своето място в нашия мозък, затова ни е толкова трудно да се откажем или създадем нов такъв – изисква се време. Съответно съществуването на определена връзка в мозъка ни подпомага нашите действия в реалността.

Затова вярвам в твърдението „Този, който вярва, че може и този, който вярва, че не може, са еднакво прави“, тъй като всеки от тях има изградените невронни връзки в мозъка си, които изразховат енергията на тялото му, за да подхранват съществуването си. Така вярванията ни определят действията и действителността ни.

Любопитното в процеса PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) е колко лесно и безболезнено работи, за да подпомогне ненасилствено траснформацията на ограничаващите вярвания в подсъзнанието ни, за да можем да живеем пълноценен живот. Това, което PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) много успешно прави, е много логично всъщност. А именно – изграждането на нови невронни пътища, така че за съзнанието и подсъзнанието на човека да се роди възможността за нов избор в нересурсното състояние, което се е подхранвало от ограничаващо вярване.

Най-просто казано – заменянето на нересурсното с ресурсно вярване, за да може човек да има друго усещане за действителността, от там да прави нови избори и така да я промени. Едно от нещата, които целим, когато ползваме Psych-K, е човек да умее да работи в състояние на цялостна мозъчна дейсност, което ще рече да има достъп до всички възможности, когато е нужно да направи избор за действие.

 

ТУК МОЖЕ ДА ВИДИТЕ КАК PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) ВЛИЯЕ ПОЗИТИВНО НА АКТИВНОСТТА НА МОЗЪКА.

 

2.Какво представлява балансирането PSYCH-K® (САЙ-КЕЙ)

 

Балансирането PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) е практичен и относително кратък процес, който води до силни резултати в посока освобождаване от ограничаващите ни поведения и изграждане на ресурсни такива.Балансирането комбинира много практични техники, основаната от които е „поза за цялостна мозъчна дейност“. Доказано е, че в състояние на стрес/травма/ограничаващо вярване част от мозъка ни остава неактивен, нефункциониращ и така губим голяма част от потенциала си, когато изпаднем в ситуация, събуждаща същия стрес.

По този начин възможностите ни за реакция са ограничени и непълноценни.В поза за „цялостна мозъчна дейност“ се извършва трансформацията на стреса, който може да е физически, емоционален или ментален. Трансформират се и съпровождащите ограничаващи вярвания в продуктивни такива, както и съзнанието се запознава с новата цел/вярване/състояние, с които човек иска да функционира от сега нататък. На практика „цялостна мозъчна дейност“ означава да ползваме всичките си налични ресурси в ситуациите на стрес/травма/ограничаващо вярване.

 

Примери за това са:

  • Не заслужавам да живея -> Аз заслужавам да живея и да получавам любов;
  • Аз не обичам себе си -> Аз се обичам;
  • Не съм достатъчно добър -> Аз съм достатъчно добър и всичко, което правя е най-доброто на което съм способен;

Емоционалната болка от ограничаващи емоции като вина, гняв, страх се освобождават и трансформират.

На практика човек освобождава сила, която е заключен потенциал до този момент.

Основна цел на Psych-K® е процесът да се случва бързо, лесно и безболезнено за клиента.

Обикновено клиентите ми споделят при последващи срещи, че не помнят как са се чувствали в старото състояние, преди намесата на PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) . Вече усещат света, себе си и ситуациите по различен начин, по-свободни емоционално и ментално.

 

3.Как се формират нашите възприятия за света и средата.

 

В своята лекция „Биология на вярванията“ молекулярният биолог Брус Липтън говори за гените и дали те влияят реално на живота ни до такава степен, до каквато сме учени до сега. Също така дава информация за изводите до които е стигнал след множество изследвания.

Роб Уилиамс създава и патентова PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) на база на откритията на Брус Липтън.

В това видео може да разберете повече относно теорията на Брус Липтън.

https://www.youtube.com/watch?v=jjj0xVM4x1I

 

 

За повече информация и как мога да помогна индивидуално ТУК

 

Повече за РЕЗУЛТАТИТЕ, които се постигат със PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) вижте тук.

 

Прочетете повече за видовете стрес в живота ни и как  PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) повлиява освобождаването от него: Управлявам стреса, управлявам живота си.

Провечетете как PSYCH-K® ( САЙ-КЕЙ ) ни помага да достигнем до баланс в личния и професионалния си живот: Кой е ключът към баланс между личен и професионален живот?